Sytske van der Ster

Actrice - film - tv - theater

Levenslied, De co-assistant, Heer en Meester, Pietje Bell I en II, Hema de musical, Who’s afraid of Woody Allen.

The Dutch actress Sytske van der Ster, gratuated from  de Theaterschool, school of the arts in Amsterdam in 2001  Sytske has a versatile background; she studied not just drama, but also singing and dancing. In 2006 she studied English at BeBilingual language school in New York City .

She is best know for her lead roles in the Dutch televison series Heer en Meester (Lord and Master) Levendslied (songs of life) and De co-assistent (the medical Intern)

She worked with famous director Peter Greenaway and played in his multi media production CASTLE AMERONGEN directed by Saskia Boddeke in 2014.  In 2015 she played the part of Joane Noceck in NBC’s global crime drama CROSSING LINES and the lead in Alice a short movie directed by Hanna Verboom.

Her most recent productions include International Emmy Award winning children’s movie RABARBER. A leading part in DE INSPIRATOR a romantic feature film with black comedy notes. She starred in  THE BLUE VIGIN an international short film drama and  played the female lead in BOTANICA  a short surrealistic movie by director and photographer Noel Loozen.

On stage she performed in many play’s and musicals including WHEN HARRY MET SALLY, Fatal Attraction and THE MYSTERY OF CHARLES DICKENS. Most recent work include the musical comedy WE WANT MORE and the title role in Minoes a musical addaption of one of Hollands most famous children’s book

Besides acting Sytske also works as a director and she is working on film scripts and television series based on original ideas. Rehearsals have started for the musical Company (Stephen Sondheim) en she just finished filming a children’s movie called The Pirates next door.

 

BIO NEDERLANDS

Sytske van der Ster studeerde in 2001 af aan de Kleinkunst academie in Amsterdam.

Ze is bekend van haar hoofdrollen in de succesvolle televisieseries Heer en Meester, Levenslied en De co-assistent . Daarnaast was ze te zien in series als DE ZUIDAS, DE SPA, ROZENGEUR EN WODKA LIME, VRIJLAND, Flikken Maastricht en de Amerikaanse serie CROSSING LINES.

Haar speelfilmdebuutwas in 2002 als moeder Sproet in PIETJE BELL. Daarna speelde zij o.a. in Pietje Bell 2, FOEKSIA DE MINIHEKS, Cop vs Killer en IN JOUW NAAM. Ze speelde in de met een Emmy Kids Award bekroonde televisiefilm RABARBER van Marc de Cloe en in de  internationale Thiriller PROSOPAGNOSIA van de Nederlandse regisseur Hugo Keijzer die in première ging in Cannes en op het EEF bekroond werd tot beste film.

Ze werkte samen met regisseur Saskia Boddeke in A day in the life of a castle een multimedia spektakel geschreven door Peter Greenaway.  In 2014 speelde ze de hoofdrol in Alice een ‘Cinetree original’ geregisseerd door Hanna Verboom  en in 2017 speelde ze de hoofdrol in de film DE INSPIRATOR van Hans Breetveld en was ze te zien in BLOODY MARIE een duistere speelfilm van Guido van Driel en Lennert Hillege.

Ze speelde ook de hoofdrol in de surrealistische korte film BOTANICA van Noel Loozen . In 2018 speelde ze de vrouwelijke hoofrol in de korte internationale film DE BLAUWE MAAGD van regisseur Tim Klok en geschreven door Joeri Pruys Ook speelde ze de rol van Nesteltherapeute Joke in de kort film NESTELTHERAPIE van Anne Vaandrager geproduceerd door VPRO Dorst. In 2020 speelde ze de rol van Mevrouw Daandels in de bioscoopfilm DE PIRATEN VAN HIERNAAST geregisserd door Pim van Hoeve gebaseerd op de de boken van Reggie Naus en geproduceerd door Johan Nijenhuis &Co

Op het toneel was ze o.a. te zien in FATAL ATTRACTION en WHEN HARRY MET SALLY. Ze speelde in NIJNTJE DE MUSICAL, PIPPI LANGKOUS DE MUSICAL, WE WANT MORE en in de door haarzelf ontwikkelde muziektheatervoorstelling WHO”S AFFRAID OF WOODY ALLEN.  Ook speelde ze de vrouwelijke hoofdrol in de kinderopera MANNETJE JAS en ook in de musical MINOES naar het gelijknamige boek van Annie Mg Schmidt.

Naast actrice is Sytske ook werkzaam als regisseur en maakte zij in 2016 de voorstelling “Nico” over het leven en werk van de gelijknamige actrice en singer songwriter  In 2018 ontwikkelde en regisseerde ze de muziektheater voorstelling Hold On.

 Ze deedt de spelcoaching van de voorstelling Sofasessie van Marian Mudder en regisseerde de eerste solovoostelling van Britt Scheltens.

 

 

Geboren 02-03-1978 te delft
Lengte 168 cm
Haar Rood
Ogen Blauw
Talen Nederlands, Engels (vloeiend)