Sytske van der Ster

Actrice - film - tv - theater - voice

BUZA, Minoes, De Piraten van Hiernaast, Levenslied, De co-assistant, Heer en Meester, Pietje Bell I en II, Hema de musical, Who’s afraid of Woody Allen.

Sytske van der Ster studeerde in 2001 af aan de Kleinkunst academie in Amsterdam.

Ze is bekend van haar hoofdrollen in de succesvolle televisieseries Heer en Meester, Levenslied en De co-assistent . Daarnaast was ze te zien in series als DE ZUIDAS, DE SPA, ROZENGEUR EN WODKA LIME, VRIJLAND, Flikken Maastricht en de Amerikaanse serie CROSSING LINES.

Haar speelfilmdebuutwas in 2002 als moeder Sproet in PIETJE BELL. Daarna speelde zij o.a. in Pietje Bell 2, FOEKSIA DE MINIHEKS, Cop vs Killer en IN JOUW NAAM. Ze speelde in de met een Emmy Kids Award bekroonde televisiefilm RABARBER van Marc de Cloe en in de  internationale Thiriller PROSOPAGNOSIA van de Nederlandse regisseur Hugo Keijzer die in première ging in Cannes en op het EEF bekroond werd tot beste film.

Ze werkte samen met regisseur Saskia Boddeke in A day in the life of a castle een multimedia spektakel geschreven door Peter Greenaway.  In 2014 speelde ze de hoofdrol in Alice een ‘Cinetree original’ geregisseerd door Hanna Verboom  en in 2017 speelde ze de hoofdrol in de film DE INSPIRATOR van Hans Breetveld en was ze te zien in BLOODY MARIE een duistere speelfilm van Guido van Driel en Lennert Hillege.

Ze speelde ook de hoofdrol in de surrealistische korte film BOTANICA van Noel Loozen . In 2018 speelde ze de vrouwelijke hoofrol in de korte internationale film DE BLAUWE MAAGD van regisseur Tim Klok en geschreven door Joeri Pruys Ook speelde ze de rol van Nesteltherapeute Joke in de kort film NESTELTHERAPIE van Anne Vaandrager geproduceerd door VPRO Dorst. In 2020 speelde ze de rol van Mevrouw Daandels in de bioscoopfilm DE PIRATEN VAN HIERNAAST geregisserd door Pim van Hoeve gebaseerd op de de boeken van Reggie Naus en geproduceerd door Johan Nijenhuis &Co

Op het toneel was ze o.a. te zien in FATAL ATTRACTION en WHEN HARRY MET SALLY. Ze speelde in NIJNTJE DE MUSICAL, PIPPI LANGKOUS DE MUSICAL, WE WANT MORE en in de door haarzelf ontwikkelde muziektheatervoorstelling WHO”S AFFRAID OF WOODY ALLEN.  Ook speelde ze de vrouwelijke hoofdrol in de kinderopera MANNETJE JAS en in de musical MINOES naar het gelijknamige boek van Annie Mg Schmidt.

Naast actrice is Sytske ook werkzaam als regisseur en maakte zij in 2016 de voorstelling “Nico” over het leven en werk van de gelijknamige actrice en singer songwriter  In 2018 ontwikkelde en regisseerde ze de muziektheater voorstelling Hold On.

Ze deedt de spelcoaching van de voorstelling Sofasessie van Marian Mudder en regisseerde de eerste solovoostelling van Britt Scheltens.

Binnenkort is Sytske te zien in de serie BUZA van BNNVARA.

Geboren 02-03-1978 te delft
Lengte 168 cm
Haar Rood
Ogen Blauw
Talen Nederlands, Engels (vloeiend)