Sytske van der Ster

Levenslied, De co-assistant, Heer en Meester, Pietje Bell I en II, Hema de musical, Who’s afraid of Woody Allen.

Op 18-jarige leeftijd speelde Sytske de hoofdrol van Roodkapje en Doornroosje in de Efteling sprookjesshow en haalde tegelijkertijd haar eindexamen VWO. Het jaar daarna werd ze aangenomen op de Kleinkunst academie in Amsterdam waar ze in 2001 afstudeerde.

Sindsdien was Sytske op de planken te zien in onder meer Foxtrot, Nijntje the musical, De Koersk Monologen, Pippi Langkous de musical, Joop ter Heul en Arcenicum en oude Kant. In 2011 speelde ze de vrouwelijke hoofdrol in de kinderopera Mannetje Jas. Daarnaast speelde ze t/m januari 2012 de beste vriendin van Sally in de theaterversie van When Harry Met Sally. Daarna stond zij op de planken met haar eigengemaakte toneelstuk Who’s Afraid of Woody Allen, vervolgens in Beckett’s Niets op het Over het IJ-festival en tot halverwege 2013 speelde Sytske de rol van Nancy in Hema de Musical. In seizoen 2014/2015 vertolkte Sytske de hoofdrol in de musical Minoes.

Sytske’s eerste rol op het witte doek was die van Moeder Sproet in Pietje Bell I en II. Vervolgens volgden wat korte films, de telefilms Stand Up en Armando, en in 2010 was ze te zien als Gruwela de Moerasheks in speelfilm Foeksia de Miniheks van Johan Nijenhuis. Een jaar later was zij te zien in de internationale Thriller Prosopagnosia van de Nederlandse regisseur Hugo Keizer en had ze een grote rol in Castle Amerongen, een film van Peter Greenaway en Saskia Boddeke. In 2012 speelde Sytske in de telefilm Cop vs Killer en in januari 2014 ging telefilm Rabarber in première.

Op televisie was ze te zien in afleveringen van Boks, Rozengeur & Wodka Lime, Juliana en vanaf 2007 speelde zij de vaste rol van Marjolein van der Bijl in 4 seizoenen van De co-assistent. Daarna volgde rollen VRijland, Pardoes, Flikken Maastricht,
Levenslied, De Spa en recent ook De Zuidas. Op tv werd zij vooral bekend door haar hoofdrol in de serie Heer & Meester.

Naast het acteren en zingen beheerst Sytske ook diverse type dansen zoals flamenco, tap, jazz en klassiek. Daarnaast wordt zij regelmatig gevraagd als zang- en dramacoach en regisseert ze. Momenteel is Sytske druk bezig met het ontwikkelen van een eigen televisieformat.

Geboren 02-03-1978 te delft
Lengte 168 cm
Haar Rood
Ogen Blauw
Talen Nederlands, Engels (vloeiend)