Sytske van der Ster

Actrice - film - tv - theater - voice

BUZA, Minoes, De Piraten van Hiernaast, Levenslied, De co-assistant, Heer en Meester, Pietje Bell I en II, Hema de musical, Who’s afraid of Woody Allen.

Sytske van der Ster studeerde in 2001 af aan de Kleinkunst academie in Amsterdam.

Ze is bekend van haar hoofdrollen in de succesvolle televisieseries  BUZA,  HEER EN MEESTER ,  LEVENSLIED en  DE CO-ASSISTENT . Daarnaast was ze te zien in series als DE ZUIDAS, DE SPA, VRIJLAND, FLIKKEN MAASTRICHT  en de Amerikaanse serie CROSSING LINES

Haar speelfilmdebuutwas in 2002 als moeder Sproet in PIETJE BELL. Daarna speelde zij o.a. in PIETJE BELL 2 , FOEKSIA DE MINIHEKS,  COP VS KILLER  en IN JOUW NAAM. Ze speelde in de met een Emmy Kids Award bekroonde televisiefilm RABARBER van Marc de Cloe en in de  internationale Thiriller PROSOPAGNOSIA van de Nederlandse regisseur Hugo Keijzer

die in première ging in Cannes en op het EEF bekroond werd tot beste film. Ze werkte samen met regisseur Saskia Boddeke in  A DAY IN THE LIFE OF A CASTLE  een multimedia spektakel geschreven door Peter Greenaway.  In 2014 speelde ze de hoofdrol in  ALICE  een Cinetree original geregisseerd door Hanna Verboom. In 2017 had ze de hoofdrol in de film DE INSPIRATOR van Hans Breetveld en was ze te zien in BLOODY MARIE, een duistere speelfilm van Guido van Driel en Lennert Hillege. Ze speelde ook de hoofdrol in de surrealistische korte film BOTANICA van Noel Loozen . In 2018 speelde ze de vrouwelijke hoofrol in de korte internationale film DE BLAUWE MAAGD van regisseur Tim Klok en geschreven door Joeri Pruys. Ook was ze Nesteltherapeute Joke in de kort film NESTELTHERAPIE van Anne Vaandrager geproduceerd door VPRO Dorst. In 2020 was ze te zien als  Mevrouw Daandels in de bioscoopfilm DE PIRATEN VAN HIERNAAST geregisseerd door Pim van Hoeve een rol die ze in 2022 ook weer op zich nam in deel twee DE NINJAS VAN DE OVERKANT.

Op het toneel was ze o.a. te zien in FATAL ATTRACTION en WHEN HARRY MET SALLY. Ze speelde in NIJNTJE DE MUSICAL, PIPPI LANGKOUS DE MUSICAL, WE WANT MORE.

Samen met Jolanda van der Ber ontwikkelde ze voor het Mlab de muziektheatervoorstelling WHO’S AFFRAID OF WOODY ALLEN. Ze speelde vrouwelijke hoofdrol in de kinderopera  MANNETJE JAS en de musical de musical MINOES naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt.

Naast actrice is Sytske ook werkzaam als regisseur en maakte zij in 2016  samen met Jolanda van den Berg de voorstelling NICO over het leven en werk van de gelijknamige actrice en singer songwriter. In 2018 ontwikkelde en regisseerde ze de muziektheater voorstelling HOLD ON waarin Drie vrouwen het werk van Tom Waits onder handen namen, om vanuit hun eigen perspectief het afscheid dat hij in zijn nummers bezingt te belichten. Ze regisseerde de voorstelling SOFASESSIE van Marian Mudder, het kleinkunst debuut UITVLUCHT van Britt Scheltens en de spektakelmusical over het leven en werk van Frieda Belifante.

Geboren 02-03-1978 te delft
Lengte 168 cm
Haar Rood
Ogen Blauw
Talen Nederlands, Engels (vloeiend), Duits (goed)