Tatum Dagelet

Actrice - presentatrice - schrijfster - instagram

Vier Handen op een Buik, Van Vader naar Moeder, Maatjes Gezocht, Anorexia Eetclub, De Gevaarlijkste wegen van de Wereld, Voetbalmeisjes, Leve Boerenliefde, Brutale Meiden, Brutale Moeders, Fort Alpha, Familie Slim, Amsterdamned, Prix Jeunesse.

Tatum Dagelet (1975) groeide op in een Amsterdams kunstenaarsgezin. Haar vader (acteur Hans Dagelet) en moeder scheidden als ze vier jaar oud is. Op elfjarige leeftijd speelde ze haar eerste rol, in de film Amsterdamned. In 1994 studeerde ze aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waarna er rollen volgden in onder meer de, toen razend populaire, serie Fort Alpha en in diverse theaterproducties.

Brutale meiden (1997/1998), de serie die ze samen met Jennifer de Jong ontwikkelde en presenteerde, leverde Tatum grote bekendheid op en kreeg in 2003 een vervolg: Brutale moeders.  Sinds 2014 begeleidt ze elk seizoen jonge moeders in het programma Vier handen op een buik.

Tatum speelde o.a. in de films Ochtendzwemmers, Vet Heftig! en had een hoofdrol in de film Leve Boerenliefde (Steven de Jong). Daarnaast had ze een vaste bijrol in de serie Voetbalmeisjes.

In 2017 presenteert Tatum Voor LindaTV de programma’s Bijdehante Bejaarden achter het stuur en De moeder van en was ze deelnemer in de programma Celebrity Standup en De Gevaarlijkste wegen van de Wereld. Eind 2017 presenteerde ze de driedelige NPO-documentaireserie Mag ik je tieten zien?, over sextortion en wraakporno. Daarnaast presenteerde zij de programma’s Maatjes Gezocht, Anorexia Eetclub, Pretty and Single speelde een hoofdrol in de familiefilm De familie Slim.

Het programma Van Vader naar Moeder (naar een idee van Tatum) is inmiddels aan het 3e seizoen begonnen. De speciale corona-editie van dit NTR-jeugdprogramma won de ‘Special Achievement Prize’ bij de uitreiking van de Prix Jeunesse. De Prix Jeunesse geldt als de belangrijkste onderscheiding voor jeugdprogramma’s ter wereld.

In 2004 eindigde haar huwelijk met dj/presentator Ruud de Wild, met wie ze in 2003 dochter Toy Travis kreeg. Over de scheiding en scheiden in het algemeen schreef ze in 2011 het boek Drinken, vloeken en hopen dat je bemind wordt. Nog altijd schrijft Tatum voor diverse magazines waaronder Wendy en Viva.

Geboren 25.02.1975
Lengte 163 cm
Haar Donkerblond
Ogen Bruin, Groen