Tatum Dagelet

Actrice - presentatrice - schrijfster - instagram - verslaggever - itemregisseur - voice over

Vier Handen op een Buik, Van Vader naar Moeder, Maatjes Gezocht, Anorexia Eetclub, De Gevaarlijkste wegen van de Wereld, Voetbalmeisjes, Leve Boerenliefde, Brutale Meiden, Brutale Moeders, Fort Alpha, Familie Slim, Amsterdamned, Prix Jeunesse.

Tatum Dagelet (1975) groeide op in een Amsterdams kunstenaarsgezin. Haar vader (acteur Hans Dagelet) en moeder scheidden als ze vier jaar oud is. Op elfjarige leeftijd speelde ze haar eerste rol, in de film Amsterdamned. In 1994 studeerde ze aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waarna er rollen volgden in onder meer de, toen razend populaire, serie Fort Alpha en in diverse theaterproducties.

Brutale meiden (1997/1998), de serie die ze samen met Jennifer de Jong ontwikkelde en presenteerde, leverde Tatum grote bekendheid op en kreeg in 2003 een vervolg: Brutale moeders.

Sinds 2014 begeleidt ze elk seizoen een aflevering jonge moeders in het programma Vier handen op een buik.In 2017 presenteert Tatum de programma’s Bijdehante Bejaarden achter het stuur (LindaTv), De moeder van (LindaTV, 2017), Maatjes Gezocht en was ze deelnemer in de programma Celebrity Standup en De Gevaarlijkste wegen van de Wereld.

Eind 2017 presenteerde ze de driedelige NPO-documentaireserie Mag ik je tieten zien?, over sextortion en wraakporno. Vervolgens presenteerde zij de programma’s Anorexia Eetclub (2018), Pretty and Single (2020) en sinds 2019 het programma Van Vader naar Moeder (naar een idee van Tatum).  Hiervan zijn inmiddels vijf reguliere seizoenen gemaakt, corona-specials en een kerstspecial (2021). De speciale corona-editie van dit NTR-jeugdprogramma won de ‘Special Achievement Prize’ bij de uitreiking van de Prix Jeunesse. De Prix Jeunesse geldt als de belangrijkste onderscheiding voor jeugdprogramma’s ter wereld.

Eind 2019 was Tatum kandidaat in het amusementsprogramma Maestro. In 2022 was zij te zien in de serie Tropenjaren en in 2023 is zij kandidaat van Het Perfecte Plaatje op Reis. Ze werkt regelmatig als verslaggever en item regisseur bij televisieprogramma’s.

Naast haar werk voor televisie schrijft Tatum sinds 2002 columns en interviews voor diverse magazines. Over haar scheiding, scheiden in het algemeen en het alleenstaande moederschap schreef ze in 2011 het boek Drinken, vloeken en hopen dat je bemind wordt.